CRANC #18: Edwin Rostron

Edwin Rostron és un dels animadors experimentals britànics més interessants del moment. Les seves pel·lícules treballen principalment a partir del dibuix, amb processos d’animació no predeterminats que permeten que s’hi introdueixi l’inconscient i la sorpresa. El seu personal estil gràfic es barreja amb imatgeria i sons trobats, creant un univers propi i intransferible. En aquesta sessió veurem una selecció representativa de la seva obra personal, des d’una peça inicial feta a la universitat fins a les seves pel·lícules més recents. I podrem veure en primícia el seu darrer film The Asphodel Phases (2019)!

Edwin Rostron és també qui està rere Edge of Frame, un blog i un programa de projeccions centrades en el món de l’animació més experimental i interessant.

Divendres 17 de maig de 2019 a les 20:30h
Projecció amb la presència del cineasta

Programa:

Assault Reflex (1998) - 2mins
Un primerenc collage animat, fet durant els estudis a Sheffield Hallam University.

Morris and the Other (2007) - 4mins
Un conte hipnòtic de frustració i desig, dibuixat amb amor amb un llapis 2B. Fet al Royal College of Art

Of Unknown Origin (2010) - 3mins
Una animació feta amb dibuix i aquarel·la, basada en les cintes d’àudio de l’investigador del món paranormal Raymond Cass. Produïda per Animate Projects. 

Visions of the Invertebrate (2011) - 2.5mins
Una animació dibuixada. Feta en col·laboració amb el músic Supreme Vagabond Craftsman.

Cul-de-sac of Mortality (2012) - 1 min
Una animació dibuixada. Feta en col·laboració amb el músic Supreme Vagabond Craftsman. 

Watching Mysteries With My Mother (2012) - 2mins
Un encàrrec de la revista en línia Electric Literature per acompanyar un conte de Ben Marcus. La pel·lícula es basa en una única frase de la història.

Our Selves Unknown (2014) 3mins
Our Selves Unkown pren el llibre de Lionel Brett Landscape in Distress (1965) com el seu material de partida, reconfigurant les seves il·lustracions fotogràfiques, el text i el disseny de la coberta en dibuixos a llapis i tinta i utilitzant un procés de treball auto-imposat de regles i restriccions, obstacles i atzar.

The Asphodel Phases (2019) 24mins
Visions de l’inconscient. Paisatges, cares, objectes i patrons emergeixen de l’obscuritat. A la mitologia grega els Camps d’Asfòdels era un territori estrany, gris i fantasmagòric on les ànimes comuns eren enviades després de la mort.

Esdeveniment a Facebook

Of Unknown Origin (2010)
Visions of the Invertebrate (2011)

Our Selves Unknown (2014)

The Asphodel Phases (2019)


The Asphodel Phases (2019)

L'Automàtica, divendres 17 de maig de 2019